Friday, May 18, 2012

yang bernama virus!

apa itu virus?ketahuilah ia sejenis makhluk yang sungguh halus..tidak dapat dikesan menggunakan 5 pancaindera istimewa kita.perlukan bantuan alat teknologi moden seperti mikroskop bagi menemukannya..melihat bentuknya..


walau halus yang maha dahsyat..namun bisa membuatkan yang bernama manusia itu mati..diulang..manusia mati disebabkan virus.allahuakbar..allah maha besar.


jika difikir dengan akal bijak kita mana mungkin yang kecil boleh mengalahkan yang besar.akan tetapi allah itu maha hebat.jangan sekali kita memandang remeh setiap ciptaanya.baik yang teramat kecil seperti virus  ini atau sebesar alam cakerawala.

subahanallah..maha suci allah..

mari renung sedalam dalamnya...betapa maha halusnya allah..dia yang maha besar..menciptakan segala yang besar (alam..galaksi..gajah..ikan paus)...dia juga yang maha halus..menciptakan yang paling halus..(bakteria, fungi, kuman)

hebat kan allah??

tiada yang mampu melawannya..
setiap penemuan penyakit yang baru pasti ditemukan juga makhluk yang baru..dari mana datangnya? anda yg cipta?..emm pandai....allah lah yang menciptakannya..


itu tanda bukti kebesaran dan kekuasaan allah..


belajar bukan sekadar belajar dan membaca..
tetapi belajar untuk sebatikannya di jiwa..
sebati dalam hati nurani yang dahagakan ilmu..

ikhlaskan diri ini wahai tuhan


insya allahNo comments: